3X3 LARRY CLARK på CPH PIX

 

SEX, DRUGS OG TEENAGENIHILISME.

Larry Clark er en af den slags instruktører der deler vandene hver gang. At han også er en filmskaber, der rummer store modsætninger er tydeligt i denne lille serie på tre af hans film, inklusive gennembruddet 'KIDS', den helt nye 'THE SMELL OF US' og 'MARFA GIRL' fra 2012. Filmfestivalen CPH PIX og Cinemateket viser alle tre film i april.

Den idag 72-årige Clark laver altid film om livet som teenager med alt hvad det indebærer af subkulturer, stofmisbrug og sex - og ofte det hele på én gang. Clark havde egentlig en baggrund som fotograf med blandt andet det skelsættende værk 'Tulsa' (1971), der dokumenterede livet blandt narkomaner i Clarks hjemby Oklahoma, da han i 1995 instruerede debutfilmen 'KIDS'. Filmen var skrevet af en ung Harmony Korine, og var en nihilistisk knytnæve i fjæset på enhver form for politisk korrekthed. Det har hans følgende film også været - med 'THE SMELL OF US' som en opdateret 'KIDS' bare med Frankrigs unge - men hans tilhængere hylder ham for præcis de samme ting, som får hans kritikere op i det røde felt: Clark er en selvbevidst provokatør, som altid balancerer imellem kunst, exploitation og autenticitet.

BILLETTER:

'KIDS' (1995) : http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Film.aspx?filmID=f18579

'MARFA GIRL' (2012) : http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Film.aspx?filmID=f31611

'THE SMELL OF US' (2014) : http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Film.aspx?filmID=f31665

3X3
3X3 er PIX's serie, der hvert år udpeger 3 instruktører, det er værd at være på fornavn med - præsenteret med 3 film hver. Se også:

Alex Ross Perry (US) - http://cphpix.dk/serie/2015032
Fabrice du Welz (BE) - http://cphpix.dk/serie/2015034
Larry Clark (US) - http://cphpix.dk/serie/2015033

Location

More events in Copenhagen