CPH PIX: 'Tom of Finland' - Landet rundt

 

PIX rejser i samarbejde med Blockbuster rundt til landets biografer og spreder filmoplevelser fra årets program. Den 3. oktober lægger vi vejen forbi Empire Bio i København med portrætfilmen ‘Tom of Finland’.

Efter visningen i Empiro Bio den 3. oktober, slår The Mudhoney dørene op til efterfest mellem kl. 22:00 og 00:00.

The Mudhoney er en nyåbnet café på Nørrebro, der ligger et stenkast fra Empire på Guldbergsgade 22. Alle publikummer, der kan fremvise en biografbillet fra 'Tom of Finland' får 20% rabat på drikkevarer i baren.

Om filmen:
Dette er historien om den finske kulttegner Tom of Finland, som finder ventil for sine undertrykte drifter via sin erotiske kunst. Før reklamemanden Touko Laaksonen bliver til den kunstner, han er kendt som i dag, må han, ligesom så mange andre i efterkrigstidens Europa, undertrykke sin seksualitet og overleve homofobi og sygeliggørelse. Touko søger tilflugt i sine tegninger af veltrænede mænd i stramme jeans, og snart pirrer hans skitser også omverdenens fantasi - i takt med at homoseksualitet aftabuiseres. Filmen åbner i billedlig forstand skabet op for den seksuelle frigørelses spæde år. Den giver et helhedsbillede af bevægelsens smukke og humoristiske, men også mørke side med AIDS og det konservative samfunds manglende tolerance.

Se trailer her: https://www.youtube.com/watch?v=Yyb6ijUdWG4&t=2s

Under festivalen viser 18 andre danske biografer også historien om den finske fetishkunstner, der er spækket med pumpede mænd, bikerjakker og konflikter om homoseksualitet. Filmen står ikke til at få dansk biografdistribution, så det er en enestående mulighed for at se den. Læs mere her: https://cphpix.dk/pix/pixfilm/?film=101


Tom of Finland
3. oktober kl. 19.30
Empire Bio
Billet: 90 kr.
Køb billet: http://bit.ly/2yiIA8h

Location

More events in Copenhagen